hittarecept.se smulansmat.blogg.se - Spätta med hollandaisesås

Spätta med hollandaisesås

Spätta är en av de godare fiskarna tycker jag. Dock är det alltid lite pyssel med den. Tar sin tid att tillaga, därav perfekt som helgmat.
 
 
                       
 
 
 
Du behöver för 2 portioner:
6 spättafiléer
1 ägg
ca 2 dl ströbröd
Citronpeppar
Knorr Fiskkrydda
Rivet citronskal från 1 citron
50 g smör
 
Tina spättan om de är frysta. Kläck ägget på en tallrik och vispa upp det. Häll ströbröd på ytterliggare en tallrik och krydda ströbrödet med kryddorna och det rivna citronskalet. Vänd filéerna i ägg och lägg dem sedan i ströbrödsblandningen. Vänd på dem så att den blir panerad på båda sidor. Lägg över på en tallrik och fortsätt med nästa filé. Hetta upp en stekpanna och smält smör när alla filéer är panerade. Lägg i fisken och stek någon minut på varje sida tills den fått fin färg. 
 
 
                                          
 
 
 
Hollandaisesås
150 g smör
3 äggulor
2 msk vatten eller vitt vin
1 krm vitpeppar
1 msk citronsaft
salt
 
Smält smöret i en kastrull. Det får inte börja koka. Lägg ägguorna i en kastrull och häll i vatten eller vin. Vispa ihop. Koka upp på medelvärme. Vispa hela tiden. Använd gärna elvisp. Ta av kastrullen från plattan direkt när såsen börjar tjockna. Vispa ner det smälta smöret i en fin stråle samtidigt som du fortsätter vispa med elvispen. Smaksätt sedan såsen med citron och vitpeppar.
 
Serveras med potatis och ärtor.
 
 



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0