hittarecept.se smulansmat.blogg.se - Smördegsinbakade kycklingknyten med ugnsstekta körsbärstomater

Smördegsinbakade kycklingknyten med ugnsstekta körsbärstomater


Hej!
Nu står en rykande färsk helg inför dörren igen. Härligt! Här kommer ett recept på bra helgmat. Passar utmärkt framför mello :).
 
                                
 
 
 
Ingridienser:
4 tinade smördegsplattor
1 st BBQ- marinad för kyckling
2 stora kycklingfiléer
100 g championer
1 gul lök
1 dl creme fraiche
200 g färskost vitlök & örter
salt, peppar
1 ägg
 
Gör så här:
Marinera kycklingen i några timmar eller över natten. Sätt ugnen på 175 grader. Bryn filéerna på båda sidor och ställ sedan in i ugnen tills de är genomstekta, ca 20 minuter.
 
Finhacka och stek gul lök och championer. Skär kycklingen i små bitar och blanda kycklingen med lök och championer, låt svalna. Blanda i färskosten och crème fraichen och krydda efter smak.
 
Rulla ut varje smördegsplatta till en kvadratformad ruta, ganska stor. Fördela kycklingröran på de fyra smördegsplattorna.Förslut smördegspaketet genom att dra alla hörn mot mitten till ett fint paket. Kläm ihop kanterna ordentligt så att det inte läcker ut. Pensla paketen med ett uppvispat ägg. Sätt in i ugnen på 220 grader i cirka 15-20 minuter, ta ut när paketen är gyllenbruna.
 
Skölj ett paket med körsbärstomater och häll i en ugnsäker form. Höll en skvätt olivolja över och strö lite flingsalt över. Sätt in i ugnen i 15 minuter. 
 
Servera med ugnstekta körsbärstomater, en god sallad och en kall sås. Jag blandande creme fraiche och italiensk salladskrydda och hade som sås brevid. 
 
                                            
 
 
 
 
 



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0