hittarecept.se smulansmat.blogg.se - Chokladfondant med hallonsås, färska bär och vaniljglass

Chokladfondant med hallonsås, färska bär och vaniljglass

Hej!
Kikar in med ett recept på en god efterätt.
 
                                         
 
 
Ingridienser 2 personer:
75 g mellanmörk choklad
50 g smör
1 ägg
1 äggula
1,5 msk socker
1,5 msk vetemjöl
 
2 dl hallon
florsocker
 
Gör så här:
Ställ ugnen på 225 grader. Finhacka chokladen. Smält smöret i en kastrull och tillsätt chokladen. Lyft bort kastrullen från plattan och rör tills chokladen smält.  

Vispa ägg, äggulor ochEfter strösocker vitt och poröst.
 
Blanda ihop smörblandningen och äggröran och pudra sist i vetemjölet och vänd tills allt har blandats. Smöra de ugnssäkra formarna väl och bröa dem med kakao. Detta är mycket vitkigt om man vill servra dem utan skål. Fyll upp formarna. Ställ in i ugen 7-10 minuter. Beroende på ugn. Ytan ska vara hård insidan rinnande.
 
Hallonsås
Häll 2 dl hallon i en kastrull. Tillsätt florsocker. Vispa tills det blir en slät sås. Smaka av och tillsätt ev. mer florsocker. Lägg upp på tallrik.
 
Stjälp upp fondanten på tallriken tillsammans med hallonsås, färska bär och en kula vaniljglass. Serveras bäst ljummen.



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0