hittarecept.se smulansmat.blogg.se - march 2018

Fetaostbiffar

(null)

500 g blandfärs
3 msk ströbröd
1dl mjölk
1 ägg
Salt, peppar 
1 paket fetaost 

Till sås:
3 dl grädde
2 dl créme fraiche
2 msk kalvfond
Salt, peppar

Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda ströbröd med mjölken i en bunke. Låt stå och svälla ett par minuter. Tillsätt  ägg, salt, peppar och till sist färsen. Blanda köttsmeten ordentligt. 

Skär ut 6 bitar fetaost. Dela färsen i 6 delar. Tryck i en fetaost bit i varje biff. Stek biffarna i en stekpanna på varje sida så de får fin färg. Lägg biffarna i en ugnsfast form och låt steka klart i ugnen i 15 minuter.

Blanda ingridienser till såsen i en kastrull och koka upp. Smaka av med salt och peppar. 

Servera med nykokt potatis, lingon och fetaostsallad.


RSS 2.0