hittarecept.se smulansmat.blogg.se - march 2021

Grekisk kyckling

(null)

4 portioner
2 stora kycklingfiléer
1 ask cocktailtomater
1 block salladsost eller fetaost
2 dl créme fraiche
3 dl grädde
2 vitlöksklyftor
Färsk basilika

Gör så här:
Sätt ugnen på 220 grader. Tina kycklingfiléer och skär i mindre bitar. Hetta upp rapsolja i en stekpanna och stek kycklingen så den är genomstekt. Salta och peppra. 

Blanda créme fraiche och grädde i en skål. Pressa i vitlök och lägg i många basilikablad. Låt stå och dra en stund.

Häll kycklingen i en ugnssäker form. Dela tomater på mitten och fördela i formen. Tärna osten och tillsätt. Häll sist över såsen och sätt in i ugnen 15 minuter.

Servera med matvete och sallad. 
RSS 2.0