Mexikansk krämig kycklingpaj
God kväll!
Här kommer en av mina absoluta favoriter vad gäller kycklingpaj. Lite texmex-feeling.
Pajdeg:
2,5 dl vetemjöl
100 g smör
1 msk vatten
100 g smör
1 msk vatten
Fyllning:
1 grillad kyckling
1 gul lök
ca 10 färska champinjoner
150 g Philadelphiaost
1 burk Chunky Salsa
1-2 dl riven ost
1 gul lök
ca 10 färska champinjoner
150 g Philadelphiaost
1 burk Chunky Salsa
1-2 dl riven ost
Sätt ugenen på 225 grader. Finfördela smöret och lägg i en bunke. Blanda med mjöl och arbeta ihop till en smulig massa. Tillsätt vatten och knåda ihop till en slät deg. Tryck ut pajdegen i en pajform. Tryck en gaffel i degen. Låt förgrädda i ugnen i 10 minuter.
Rensa kycklingen och skär köttet i små bitar. Hacka löken och skiva championerna. Stek lök och championer i lite rapsolja i en stekpanna tills de är mjuka. Salta och peppra. Tillsätt philadelphiaost och chunkey salsa. Låt koka ihop. Häll i kycklingen.
Häll kycklingröran i pajskalet. Strö osten över allt. Grädda i ugnen i ca 15 minuter.
Servera med en stor sallad!
Bon apetit!