Vegetarisk lasagne
Till en stor lasagne:
9-10 lasagneplattor
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
Ca 300 g veggofärs (anamma)
1 finriven morot
1 dl fryst blomkålsris
1 burk krossad tomat
1 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
2 msk tomatpuré
Salt, peppar, oregano
Ostsås:
3 msk vetemjöl
7 dl mjölk
3 dl riven ost
Gör så här:
Hacka löken fint och stek mjuk i en stekpanna med olja. Tillsätt pressad vitlök. Häll på veggofärsen och stek en stund tills den är varm. Häll på krossad tomat och fyll på med vatten. Häll i resten av grönsakerna och kryddor, tomatpuré. Låt puttra på svag värme på spisen.
Börja med ostsåsen. Häll mjölet i en kastrull, tillsätt 2 dl av mjölken och vispa ihop så att det inte blir klumpar. Häll i resten av mjölken. Låt såsen koka upp under rörning. När såsen börjar tjockna något, häll i den rivna osten. Fortsätt vispa till en slät fin sås.
Varva sedan veggofärssås, ostsås och lasagneplattor. Avsluta med såserna. Strö lite riven ost överst.
Ställ in i ugnen i 30 minuter.
Servera med sallad.