Smarrig Laxpyttipanna i ugn.
God afton :)
Ikväll gjordes denna smarriga laxrätt med massa god rotfrukter i ugnen.

Du behöver för 4 personer:
4 laxfiléer
6-8 potatisar
1 kålrot
1 palsternacka
1 stor morot
2 tomater
citronpeppar, salt
Knorr provencale eller annan örtkrydda
olivolja
flingsalt
2 dl ekologisk creme fraiche
Knorr dressingkrydda örter

Sätt ugnen på 220 grader. Skala rotfrukter och skär i smala skivor. Lägg rotfrukterna på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Häll över rikligt med olivolja. Krydda med Knorr provencale och flingsalt. Sätt in i ugnen ca 25 minuter. Rör runt på plåten efter halva tiden.
Skär sedan den laxen i små bitar. Salta och häll över rikligt med citronpeppar. Skär tomaterna i klyftor. Ta ut plåten med rotfrukter efter de 25 minuterna. Lägg på laxbitar och tomater på plåten. Sätt in i ugnen ytterliggare 10 minuter.
Blanda ihop cremefraiche och salladskrydda i en skål.
Bon apetit!