hittarecept.se smulansmat.blogg.se - Lax- och skaldjursterrin

Lax- och skaldjursterrin

Här kommer recept på en liten soppa under smördegslock.
 
Du behöver för 4 port:
1 liten gul lök
2 portionsbitar laxfilé
1 burk räkor i lake
1 fiskbuljong tärning
2 dl vatten
2 msk smör
1 msk vetemjöl
salt, peppar
1 tsk kaviar eller rom
3 dl grädde
3 msk smörgåskrasse
2 smördegsplattor
1 ägg
sesamfrön
 
Gör så här:
Hacka löken fint och bryn i lite olja tills den är mjuk och genomskinlig. Häll på vatten och fiskbuljong. Låt koka ihop sig en liten stund. Blanda mjölet i smöret till en liten deg. Rör i mjölsmörblandningen. Rör ordentligt. Häll i grädden och rör tills soppan är slät. Klipp i smörgåskrassen, kaviar och salt och peppar. 
 
 
                     
 
Skär laxen i små bitar. Fördela lax och räkor i fyra ugnssäkra formar. Häll sedan över soppa i varje form. Dela smördegsplattorna på mitten och kavla ut varje del så att de blir tillräckligt stora för att lägga som ett lock över varje form. Pensla med ett uppvispat ägg och strö över sesamfrön. Sätt in i ugnen på 250 grader i 15 minuter.
 
                     
 
Det krispiga smördegslocket gör sig bra ihop med soppan. Smaklig spis!



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0