Dan före doppardagen- Bountybollar
Hej!
Nu är det hög tid att börja med julgodiset om det inte är färdigt än. Jag har inte kokat så mycket godis i år då det alltid blir över. Förutom chokladknäck som jag alltid gör provade jag dessa Bountybollar, som var riktigt goda.
![](https://cdn1.cdnme.se/4469571/9-3/bounty_567abefbddf2b3515fd1cd86.jpg)
Detta behövs:
200 g Marabou mjölkchoklad
3 dl kondenserad sötad mjölk med chokladsmak
4,5 dl kokosflingor
Gör så här:
Blanda kokosflingor med den kondenserade mjölken. Blanda ihop till en jämn smet.
Rulla smeten till lagom stora bollar och lägg på en bricka med baklåtspapper på. Ca 20- 25 st.
Ställ bollarna i fysen cirka 30 minuter.
Smält under tiden mjölkchokladen under vattenbad. Ta ut bollarna ur frysen och doppa dem i den smälta chokladen. Lättast är att sticka en gaffel i bollen och rulla den runt. Lägg tillbaka bollen på bakplåtspappret och strö lite kokos på. Låt chokladen stelna och förvara sedan i en väl sluten burk i kylen.
Riktigt goda munsbitar kan jag lova :)
![](https://cdn1.cdnme.se/4469571/9-3/bounty2_567abf1ae087c3675a8e6123.jpg)
Under kategorin Jul finns det fler recept på julgodis bl.a. Trillingnöt och Rocky Road.