hittarecept.se smulansmat.blogg.se - Boeuf Bourguignonne

Boeuf Bourguignonne

Om du är sugen på att göra ett riktigt långkok i helgen kan jag rekommendera denna Boeuf Bourguignonne. Mycket välsmakande, men tar sin lilla tid på plattan.
 
                            
 
 
Ingidienser 6-8 pers:
1,5 kg grytbitar jag använde en vildsvinsstek går också bra med nöt eller älg.
1 paket bacon
1 stor gul lök
2 morötter
5 dl vatten
5 dl rödvin
3 lagerblad
2 tsk timjan
2 tsk oregano
2 vitlöksklyftor
Rivet skal av 1 apelsin
2 mörka oxbuljongtärningar
4 1/2 msk tomatpuré
250 g färska championer
salt, peppar
maizena
 
Gör så här:
1. Skär köttet i 3x3 cm stora bitar. Strimla baconet.
2. Stek baconet i en stekpanna och lägg sedan över i en stor gryta.
3. Stek köttet i baconfettet, så det får lite färg (Ta inte för mycket kött åt gången). Lägg över det i grytan.
4. Skala och skär morötterna i stora bitar. Skala löken och skär i klyftor. Lägg grönsakerna i stekpannan och låt fräsa en liten stund. Lägg sedan i grytan.
5. Koka ur stekpannan med vattnet. Lägg i buljontärningar och tomatpuré. Värm upp och häll vätskan över köttet i grytan. Tillsätt vinet, salt,peppar, lagerblad, örtkryddor, rivet apelsinskal och pressad vitlök.
6. Koka grytan sakta under lock tills köttet är mört i cirka 1 1/2- 2 timmar. Rör om då och då. Skär championerna i stora bitar och låt dem koka med de sista 30 minuterna. Red grytan med maizena om det behövs. Smaka av och krydda mer vid behov.
 
Serveras med ris och grönsaker.
 



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0