Smördegsinbakad kassler
Hej på er i regnrusket!
Perfekt laga-mat-väder ute nu. Bjuder på ett recept på en smördegsinbakad kassler. Gott kasslerrecept men inte så nyttigt :P

Detta behövs för 4 portioner:
1 rulle färsk smördeg
ca 500 g kassler
150 g championer
1/2 purjolök
200 g färskost med vitlök och örter
2 dl creme fraiche
1/2 dl finhackad persilja
salt, peppar
ägg
Sätt ugnen på 220 grader.
Rensa championer och skiva dem. Strimla purjolöken. Fräs championerna i en stekpanna, salta och peppra. Tillsätt purjolöken när championerna börja bli mjuka. Fräs en stund så att löken blir mjuk. Ställ åt sidan.
Putsa kasslern och skär bort synligt fett. Skär den i små bitar. Blanda ihop färskost, creme fraiche och persilja i en kastrull. Värm lätt tills det blir en jämn sås. Tillsätt kasslern, championer och purjo. Smaka av med salt och peppar. Häll såsen i en pajform.
Rulla ut smördegen på en skärbräda. Kavla den till rätt storlek och lägg på pajformen.
Pensla smördegslocket med ett uppvispat ägg. Låt grädda i ugnen 20-25 minuter.
Servera med en god sallad.