Fröknäcke utan mjöl
Älskar fröknäcke!! Passar både till frukost och mellanmål... och kvällsmellis. Ja lite när som faktiskt :). Här bjuder jag på mitt recept som är helt mjölfritt. Chiafröna och psyllium binder till sig vatten och gör att knäcket håller ihop.
![](https://cdn1.cdnme.se/4469571/9-3/fro3_57ed616fe087c3708ec76888.jpg)
Detta behövs till 2 plåtar:
1/2 dl chiafrön
1 dl linfrö
1,5 dl solrosfrö
3/4 dl sesamfrö
1,5 dl pumpafrön
2 msk psyllium/ fiberhusk
3 msk olivolja
4 dl kokande vatten
flingsalt
Gör så här:
Blanda alla frön i en bunke. Tillsätt olja och kokande vatten. Låt stå och svälla några minuter. Sätt ugnen på 175 grader eller 150 grader i varmluft.
Fördela frösmeten på 2 bakplåtsklädda plåtar. Använd ett bakplåtspapper över smeten för att trycka ut den jämt över plåtarna.
![](https://cdn2.cdnme.se/4469571/9-3/fro2_57ed6199e087c370b492005c.jpg)
Strö över flingsalt efter egen smak. Ej för mycket, då det ger mycket smak.
Grädda fröknäcket i ugnen i ca 40-50 minuter. Eller 50-55 min i varmluftsugn. Ta ut det från ugnen efter 20 minuter och skär det i lagom stora bitar med en kniv. Sätt sedan in det resterande tid. Det är klart när det är torrt och gyllenbrunt.
Förvara i tätslutande burk eller plastpåse.
![](https://cdn1.cdnme.se/4469571/9-3/froknacke_57ed61c4ddf2b323bf6ee575.jpg)