hittarecept.se smulansmat.blogg.se - Kanel- och kardemummabullar

Kanel- och kardemummabullar

  • (null)
     
 
  • Ingridienser:
  • 50 gram röd jäst 
  • 5 dl mjölk
  • 150 g smör
  • 0,5 tsk salt
  • 1 dl strösocker
  • 14 dl vetemjöl
  • 2 tsk malen kardemumma
 
Fyllning:
200 g rumsvarmt smör
3 msk malen kanel
1 ägg till pensling
 

Garnering:
1/2 dl vatten
2 msk ljus sirap
1/2 msk stött kardemumma
2 tsk malen kardemumma
1 dl strösockerb

Gör så här:
  1. Värm mjölken till 37 grader (fingervarmt). 
  2. Smula under tiden sönder jästen i en stor bunke. 
  3. Mikra smöret mjukt (utan att smälta det) om det ej är rumsvarmt. 
  4. Tillsätt mjölken till jästen och rör ut jästen. 
  5. Tillsätt kardemumma socker, smör, salt och mjöl, spara 0,5 dl mjöl till utbakningen  
  6. Knåda degen för hand 10 minuter eller 5 minuter i maskin. 
  7. Låt bulldegen jäsa övertäckt i cirka 30 minuter. 
 
  1. Medan bullarna jäser kan fyllningen börja förberedas. Blanda samman smör, socker och kanel tills att du fått en krämig fyllning. 
  2. När degen har jäst till dubbel storlek är det dags att baka ut den. Dela degen i fyra bitar. Kavla ut en deg i taget till en form av en rektangel.
  3. Bred över en fjärdedel av fyllningen och vik ihop långsidorna mot varandra, så att degen blir dubbel.
  4. Skär den vikta rektangeln i ca 3 cm breda remsor. Snurra remsan och vik ihop som en kringla och lägg i bullformar eller på en plåt med bakplåtspapper.
  5. Fortsätt som ovan tills du använt hela degen och dess fyllning. Jäs bullarna under bakhandduk i minst 40 min. Sätt ugnen på 220 grader.
  6. Pensla bullarna med uppvispat ägg och grädda dem i mitten av ugnen tills de blivit gyllenbruna.
  7. Blanda vatten-och sirap i ett glas. Blanda även kardemumma och socker i en skål.
  8. Pensla bullarna när de kommer ut ur ugnen med sirapsblandningen och strö DIREKT på rikligt med kardemumma och sockerblandning.



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0