hittarecept.se smulansmat.blogg.se - Mjukt fröbröd

Mjukt fröbröd

(null)

1 dl solrosfrön
0,5 dl chiafrön 
1 dl sesamfrön
2 dl kokande vatten
2 dl havremjöl
200 g krossat bovete
2 tsk bikarbonat 
1,5 tsk salt
1,5 dl turkisk yoghurt
1 dl rostade pumpakärnor 
Olja till formen

Gör så här:
Blanda solrosfrö, chiafrön, pumpafrön och sesamfrön i en bunke. Häll över kokande vatten och blanda väl. Låt stå och svälla i 10 minuter.

Tillsätt havremjöl, bovete, bikarbonat, salt och yoghurt. Blanda väl, gärna med elvisp eller i maskin. 

Häll smeten i en oljad brödform (ca 2 liter). Låt vila under bakduk i 30 minuter. Sätt ugnen på 200 grader.

Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 1 timme. 



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0