Kycklinggryta med penne
4 portioner
2-3 kycklingfiléer
2 paprikor, en gul och en röd
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 msk paprikapulver
En näve färsk basilika
10 championer
1 dl riven parmesan
2 dl creme fraiche
2-3 dl grädde
2-3 msk ajvar
salt, peppar, citron
Serveras med penne pasta eller matvete.
Gör så här:
Hacka kycklingen i bitar och stek tillammans i en panna med rapsolja och 0,5 msk paprikakrydda, salt och peppar tills den får färg. Ta ur kycklingen och lägg åt sidan. Hacka lök fint, skiva championer och hacka paprika i mindre bitar. Fräs grönsakerna
i pannan tillsammans med olja så de blir mjuka. Häll sedan i kycklingen, pressad vitlök och kryddor. Stek någon minut till. Tillsätt sedan ajvar, creme fraiche, grädde och parmesan. Smaka av med salt, peppar och citron. Tillsätt vatten vid behov.
Låt puttra i ca 10 minuter.