Asiatiska laxbiffar med nudlar
För 4 portioner behövs:
En bit färsk riven ingefära
2 vitlöksklyftor
1 lime
4 portionsbitar laxfilé
Panko ströbröd 1 dl
2 msk majonäs
6 nystan nudlar
1 chili
2 morötter
1 zuccini
1 dl sataysås
1/2 dl soya
Gör så här:
Skär laxen i småbitar och mixa till en slät färs med stavmixer. Riv ingefära och vitlök på rivjärn.Riv en generös nypa limecest. Blanda laxfärs, ingefära, vitlök, panko, majonäs och hälften av limecesten i en bunke. Tryck även i en skvätt limesaft. Salta och peppa.
Forma färsen till små biffar. Stek dem i stekpanna med rapsolja 2-3 minuter per sida. Lägg över på ett fat och täck med folie.
Finhacka chili. Skär morot och zuccini i skivor. Hetta upp olja i stekpannan och fräs morot, chili och zuccini på hög värme i 1-2 minuter.
Koka nudlarna.
Rör ner nudlar (ta undan hälften till barnen), soya, sataysås, limesaft från en halv lime i grönsakerna.
Servera med biffarna.