Havets soppa
Hej!
Igår kväll gjorde vi en lite lyxigare fisksoppa, med lite av varje av havets gottigheter. Blev mycket god och kommer göras fler gånger.
För 4 portioner:
2 msk smör
2 msk vetemjöl
1,5 fiskbuljongtärning
5 dl grädde
2 dl vitt matlagningsvin
2 dl vatten
10 körsbärstomater
1 stor knippe dill
1/2 purjolök
1 vitlöksklyfta
1 tsk vitpeppar
salt
cayennepeppar
Räkor med skal ca 40 st
1 påse kokta frysta blåmusslor
1 påse med torsk & laxbitar ca 400 g
Gör så här:
Skala räkorna och lägg åt sidan.
Fräs smör och mjöl i en stor gryta. Häll på vatten, grädde, vin och buljongtärning. Låt koka på svag värme i några minuter.
Dela tomaterna till halvor, finhacka dill och purjolök.
Pressa ner vitlök i soppan och smaka av med vitpeppar, salt och cayennepeppar. Tillsätt dill och purjolök. Låt puttra några minuter till.
Koka upp saltat vatten. Häll i blåusslorna och låt koka i 6 minuter. Lägg i lax och torskbitar i soppan och koka lätt i 3-5 minuter. Tillsätt blåmusslorna.
Fördela tomathalvor och räkor i fyra skålar. Häll den heta soppan över.
URL: http://www.junitjejen.se
Det ser gott ut!