hittarecept.se smulansmat.blogg.se - august 2015

Krämig fettuccine med smak av kyckling, parmesan och timjan

Hej!
Gjorde en himla god och krämig kycklingpasta idag. Gillar ni pasta måste ni prova denna.
 
 
Ingridienser 4 portioner:
2 kycklingfiléer
3 dl vispgrädde
1 purjolök
1,5 dl riven parmesan
salt, peppar
1 tsk timjan
400 g fettuccine
 
Gör så här:
Skär kycklingen i mindre bitar och stek i en stekpanna. Salta och peppra. Hacka purjon fint och låt den fräsa med kycklingen tills den är mjuk. Sänk värmen så att purjolöken inte bränns. Riv parmesanost. Tillsätt grädde och parmesan i stekpannan. Koka upp och låt puttra på svag värme i ca 5 minuter. Smaka av med salt, peppar och timjan. 
 
Koka Fettuccine enligt anvisning på paketen. Blanda ner pastan i kycklingsåsen. Servera!
 
 
Slurp!

Grillad kyckling på spenatbädd med rödbetor och fetaost.

God kväll!
Hoppas ni haft en mysig helg i solskenet. Här bjuder jag på ett nytt kycklingrecept med många smaker som gifter sig bra tillsammans. Hoppas ni gillar.
 
 
 
Ingridienser 2 portioner:
2 tinade kycklingfiléer
valfri kycklingmarinad eller (soja, olja, salt och peppar till pensling)
6 små delikatessrödbetor
1/2 påse ekologisk babyspenat
1 paket ica salladsost eller fetaost
olivolja och balsamvinäger 
flingsalt
 
Gör så här:
Lägg kycklingen i marinad minst en timme om du vill ha den marinerad. Jag använde "smokey honey" vilken jag tyckte passade bra till men kan tänka mig att en allround marinad skulle fungera minst lika bra. 
 
Skala rödbetorna och koka dem i vatten ca 25 minuter till de är lagom mjuka. 
 
Grilla kycklingfilén på grillen eller i ugnen. Om du använder stektermometer ska denna visa 70 grader. 100 grader i ugnen ger en saftigare kyckling. Om du inte har marinerat kycklingen penslar du kycklingen med soja, olja, salt och peppar strax innan den är klar.
 
Skölj spenaten och lägg upp på en tallrik. Ta av rödbetorna från spisen och spola kallt vatten på dem. Dela dem i klyftor och fördela över spenaten. Dela fetaosten i små bitar och strö den över spenat och rödbetsbädden. Ringla lite olivolja och balsamvinäger över. Lägg kycklingfilén överst på bädden. Strö över lite flingsalt.
 
Servera!
RSS 2.0