hittarecept.se smulansmat.blogg.se - may 2015

Mjuk kaka med rabarber

Hej!
Här kommer ytterligare ett förslag på vad man kan göra med rabarberna som växer med full fart i trädgården :)
 
 
Mjuk kaka med rabarber:
 
 
 
Du behöver:
 
4 normalstora rabarberstjälkar
75 g Smör
1 dl mjölk
2 ägg
2 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
3 dl vetemjöl
1 1⁄2 tsk bakpulver
 
 
Sätt ugnen på 175 grader. Ansa rabarberna och skär dem i små bitar. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mjölken. Låt svalna. Blanda ägg och socker i en bunke och vispa ihop med elvisp till en ljus och jämn smet. Tillsätt vaniljsocker,vetemjöl och bakpulver. Rör om ordentligt. Häll i smörblandingen. Häll i rabarberna i smeten. Smörj och bröa en form som rymmer ca 1,5 liter. Häll i smeten i formen. Grädda in ugnen ca 30 minuter.

Godaste förrätten

Är inte det här det godaste som finns. Solvarma tomater med massor av krämig olivolja, mjuk mozarellaost, kryddiga basilikablad, salt och peppar
 
 
Mums!
RSS 2.0