hittarecept.se smulansmat.blogg.se - march 2018

Fetaostbiffar

(null)

500 g blandfärs
3 msk ströbröd
1dl mjölk
1 ägg
Salt, peppar 
1 paket fetaost 

Till sås:
3 dl grädde
2 dl créme fraiche
2 msk kalvfond
Salt, peppar

Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda ströbröd med mjölken i en bunke. Låt stå och svälla ett par minuter. Tillsätt  ägg, salt, peppar och till sist färsen. Blanda köttsmeten ordentligt. 

Skär ut 6 bitar fetaost. Dela färsen i 6 delar. Tryck i en fetaost bit i varje biff. Stek biffarna i en stekpanna på varje sida så de får fin färg. Lägg biffarna i en ugnsfast form och låt steka klart i ugnen i 15 minuter.

Blanda ingridienser till såsen i en kastrull och koka upp. Smaka av med salt och peppar. 

Servera med nykokt potatis, lingon och fetaostsallad.


Havrevåfflor - mättande mellis

(null)

Detta behövs till 3 våfflor:
2 ägg
2 dl fiberhavregryn
1/2 dl kvarg
4 msk mjölk
Kanel

Gör så här:
Blanda samtliga ingridienser och mixa ihop till en smet med mixern. Värm våffeljärnet och grädda våfflorna. 

Servera med bär och en stor klick kvarg.

Tortellini med avokadoröra

(null)

2 portioner:
1 paket tortellini 4 ostar
2 mogna avokado 
1 dl créme fraiche
Salt, citronpeppar 
1/2 ask körsbärstomater 

Ev. Några skivor kalkon att servera till.

Gör så här:
Koka pastan enligt anvisning på paketet. Mosa under tiden avokados och blanda ihop med créme fraiche. Smaka av med salt och citronpeppar. Dela tomater på mitten och tillsätt till röran. Blanda röran med den nykokta tortellinin. Servera med sallad och några skivor kalkon.
RSS 2.0