hittarecept.se smulansmat.blogg.se - july 2015

Lax med pestosås

God vardagsrätt som är enkel att slänga ihop är Lax med pestosås.
 
 
 
 
4 portioner:
4 laxfiléer
2 dl creme fraiche
3 dl vispgrädde
4 msk grön pesto
1/2 burk körsbärstomater
 
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.
Tina laxen och lägg i en ugnssäker form. Blanda creme fraiche, grädde och pesto i en kastrull. Koka upp och smaka av med salt och peppar. Häll såsen över laxen. Skiva tomaterna på mitten och lägg i ugnsformen. Låt grädda i ugnen i 20 minuter.
 
Servera med ris och sallad.
 
 

Smördegsinbakad kassler

Hej på er i regnrusket!
Perfekt laga-mat-väder ute nu. Bjuder på ett recept på en smördegsinbakad kassler. Gott kasslerrecept men inte så nyttigt :P
 
 
Detta behövs för 4 portioner:
1 rulle färsk smördeg
ca 500 g kassler
150 g championer
1/2 purjolök
200 g färskost med vitlök och örter
2 dl creme fraiche
1/2 dl finhackad persilja
salt, peppar
ägg
 
Sätt ugnen på 220 grader.
Rensa championer och skiva dem. Strimla purjolöken. Fräs championerna i en stekpanna, salta och peppra. Tillsätt purjolöken när championerna börja bli mjuka. Fräs en stund så att löken blir mjuk. Ställ åt sidan.
 
Putsa kasslern och skär bort synligt fett. Skär den i små bitar. Blanda ihop färskost, creme fraiche och persilja i en kastrull. Värm lätt tills det blir en jämn sås. Tillsätt kasslern, championer och purjo. Smaka av med salt och peppar. Häll såsen i en pajform.
 
Rulla ut smördegen på en skärbräda. Kavla den till rätt storlek och lägg på pajformen.
 
Pensla smördegslocket med ett uppvispat ägg. Låt grädda i ugnen 20-25 minuter.
 
Servera med en god sallad.
RSS 2.0