hittarecept.se smulansmat.blogg.se - january 2015

Lax med ljuvlig romsås

Hej på er!
Idag bjuder jag på ett fiskrecept med lax och underbart god romsås till.
 
Laxfilé
Salt, citronpeppar
 
Romsås:
3 dl creme fraiche
1/2 burk stenbitsrom
1/2 citron
1/2 pakt fryst dill
1/2 paket fryst gräslök
1/2 rödlök
 
                               
 
 
Salta och peppra laxen. Lägg i en ugnssäker form. Sätt in i ugnen 15 minuter. Finhacka löken. Blanda ihop med övriga ingridienser. Smaka av med citron, salt och peppar. Servera med potatis och broccoli. Smaklig spis!
 
 
                               
 

Morotsoppa med räkor

Morotsoppan var en hit kan jag meddela. Otippat gott måste jag säga. Det låter lite trist med morotsoppa men den var riktigt bra :). Här kommer recepetet:
 
Ingridienser:
4 rivna morötter eller 5 dl.
0,5 purjolök
1 liter vatten
1 dl vitt vin
2 hönsbuljongtärningar
200 g färskost med vitlökssmak
salt,peppar
hackad gräslök
En handfull skalade räkor till varje portion.
 
 
                                              
 
 
Gör så här:
Riv morötterna och finhacka purjolöken. Fräs i en stekpanna till de mjuknat lite. Häll över i en stor kastrull och häll över vatten. Låt koka 5 minuter. Tillsätt buljongtärningar, färskost och vitt vin. Låt osten smälta och låt stå och småputtra några minuter. Smaka av med salt och peppar. Avsluta med att mixa soppan lätt. 
 
Fördela räkor i botten på en skål och häll över soppan. Toppa med lite hackad gräslök. 
 
Bon apetit!
 
                                                  
 
 
 

Blir det oxfilé i helgen?

Tittar in och tipsar om lite helgmat. Sambon fyllde år nyligen och då önsakde han oxfilé, potatisgratäng och championsås. Så detta blev det så klart.
 
 
                                        
 
God championsås som passar till de flesta kötträtter
 
Ingridienser:
150 -200 g färska championer
Smör att steka i
3dl vispgrädde
1 dl vatten
1 msk kalvfond
1 tsk soja
salt och svartpeppar (ev hackad persilja)
1-2 tsk maizena
 
Rensa svampen och hacka den i skivor. Stek i smör i en stekpanna tills vätskan dunstat bort. Slå på vatten, grädde, fond och soja. Smaka av med sal och peppar. Låt puttra några minuter och red med Maizena om den känns för rinnig.
 
RSS 2.0