hittarecept.se smulansmat.blogg.se - december 2015

Dan före doppardagen- Bountybollar

Hej!
Nu är det hög tid att börja med julgodiset om det inte är färdigt än. Jag har inte kokat så mycket godis i år då det alltid blir över. Förutom chokladknäck som jag alltid gör provade jag dessa Bountybollar, som var riktigt goda.
 
 
 
Detta behövs:
 
200 g Marabou mjölkchoklad
3 dl kondenserad sötad mjölk med chokladsmak
4,5 dl kokosflingor
 
Gör så här:
Blanda kokosflingor med den kondenserade mjölken. Blanda ihop till en jämn smet.
Rulla smeten till lagom stora bollar och lägg på en bricka med baklåtspapper på. Ca 20- 25 st.
Ställ bollarna i fysen cirka 30 minuter.
 
Smält under tiden mjölkchokladen under vattenbad. Ta ut bollarna ur frysen och doppa dem i den smälta chokladen. Lättast är att sticka en gaffel i bollen och rulla den runt. Lägg tillbaka bollen på bakplåtspappret och strö lite kokos på. Låt chokladen stelna och förvara sedan i en väl sluten burk i kylen.
 
Riktigt goda munsbitar kan jag lova :)
 
 
 
Under kategorin Jul finns det fler recept på julgodis bl.a. Trillingnöt och Rocky Road.

Bruschetta

Hej!
En av de godaste förätterna är en saftig och god bruschetta tycker jag. Här får ni mitt recept på detta:
 
Detta behövs för 4 portioner
En stor färsk baugette
2-3 stora tomater
1 paket mozzarellaost
salt, peppar
1/2 kruka färsk basilika
2 vitlöksklyftor
olivolja
 
Gör så här:
Skär 4 skivor av baugetten. Skär dem snett så att det blir en stor skäryta. 
 
Skär tomater och mozzarella i små tärningar och blanda dem. Salta och peppra ordentligt.
Hacka basilikan och blanda i.
 
Hetta upp en stekpanna. Rosta brödskivorna i pannan så att de får lite färg. Dela vitlöksklyftan på mitten. Gnid brödet med vitlöken. 
 
Fördela tomathacket på brödskivorna. Ringla över olivolja.
 
Färdig att servera!
 
 
 
 

Skomakarlåda med lax

Hej!
Prova gärna denna goda skomakarlåda med lax. Balsamicosåsen gör sig bra tillsammans med baconet och laxen.
 
 
Du behöver för 4 portioner:
4 laxfiléer
0,5 purjolök
1 paket bacon
1 dl olivolja 
1 dl balsamvinäger
salt,peppar
Gräslök 
 
Serveras med potatismos
 
Gör så här:
Börja med att koka potatis till potatismoset. 
Strimla bacon och knaperstek det i en stekpanna. Tillsätt hackad purjolök och låt steka med i några minuter.
Ställ bacon och purolökshacket åt sidan.
 
Salta och peppra laxen på båda sidor. Stek laxen i olja 2 minuter på varje sida.
 
Gör klart potatismoset.
 
Blanda balsamvinäger och olivolja i en kastrull. Häll i bacon och purjolökshacket. Värm försiktigt.
 
Servera lax med potatismos och baconsåsen. Strö över lite gräslök.
 
Smaklig spis!
 
 
 
RSS 2.0