hittarecept.se smulansmat.blogg.se - april 2016

Pestobakad torsk med fetaost

Kom precis in från en promenad, är verkligen aprilväder fortfarande. Kallt och blåsigt i ena sekunden och varmt och soligt i nästa. Hoppas på stabilare väder snart!! Här kommer ett recept på en god vardagstorsk. Älskar fetaost när den varit i ugnen så knaprig men samtidigt krämig. 
 
 
 
 
För 4 portioner:
1 torskblock eller 4 torskfiléer
3 msk grön pesto
150 gram fetaost
salt, peppar
 
Gör så här:
Tina torsken om den är fryst. Sätt ugnen på 220 grader. 
Lägg torsken i en ugnsäkerform. Salta och peppra den runtom. Bred ut peston över torken. Smula sedan fetaost över. Sätt in i ugnen 15-20 minuter.
 
Servera med potatismos och sallad.
 

Crepes med räkor i langos stil

Hej på er! 
Vad kul att så många nya tittat in här!! :) Nu var det söndag igen och här kommer ett recept på en god lunch eller snabblagad kvällsmat. Supergott är det i alla fall och tillbehören kan anpassas efter egen smak. 
 
 
Detta behövs för 1 portion ( 2 crepes)
Till pannkakor
2 ägg
1,5 dl mjölk
grahamsmjöl (fyll på med mjöl tills smeten är lagom tjock)
salt
 
Fyllning:
riven ost (gärna västerbottenost)
1 burk räkor i lake
1 avocado
1 rödlök
salladsblad ruccola/spenat
creme fraiche
 
Gör så här:
Knäck äggen i en bunke. Tillsätt mjölk och vispa ihop. Vispa i mjöl, tills smeten är lagom tjock. Häll i lite salt.
 
Grädda pannkakorna i smör i en stekpanna. När pannkakan är gräddad på ena sidan och vänd en gång ska riven ost strös över pannkakan så att den smälter över pannkakan.
 
Servera pannkakan med tillbehören. 
 
 
Nu sover Lillan och vi ska titta på några avsnitt House of Cards. Önskar er en
 mysig söndagkväll. 
 

Kyckling med smak av dragon och vitt vin

God kväll!
Har ni haft en härlig helg? Kikar in med ett litet recepttips till veckans matplanering: kyckling med smak av dragon och vitt vin. Hoppas ni gillar :)


 
 
För 4 portioner behövs:
2 kycklingfiléer
1 vitlöksklyfta
1 gul lök
2 dl vitt vin
2 dl creme fraiche
3 dl grädde
3 msk torkad dragon
2 msk kycklingfond
1 tsk dijonsenap
salt, peppar
 
Gör så här:
Skär kycklingen på längden till mindre bitar. Salta och peppra. Stek kycklingen i en stekpanna så att den får lite färg. Ta ur kycklingen från stekpannan och torka pannan. 
 
Hacka lök och vitök fint och fräs i olja i stekpannan. Låt det blir mjukt. Tillsätt vin, creme fraiche, vatten, grädde, dragon, fond och senap. Koka upp. 
 
Lägg i kycklingen och låt den koka med några minuter. Smaka av med salt och peppar.
 
Servera med kokt ris och en god sallad.
 
 
Blir en tidig kväll här idag då Lillan och jag varit vakna större delen av natten. Hoppas på en bättre natt inatt så vi kan ladda inför en ny vecka. 

Trevlig söndagkväll! Kram på er!!
RSS 2.0