hittarecept.se smulansmat.blogg.se - october 2017

Krämig laxgryta med tomat och dill

 
 
Ingridienser för 4 port:
1 rödlök
4 bitar laxfilé 
1 msk rapsolja
1 vitlöksklyfta
1/2 dl tomatpuré
1/2 msk majsstärkelse
2 1/2 dl vatten
3 dl vispgrädde
1 fiskbuljongtärning
salt och peppar
Hackad dill
2 tomater
 
Gör så här:
Tina laxen. Skala och finhacka rödlöken. Skär laxen i tärningar.
Fräs löken i oljan i en vid panna. Pressa i vitlöken och rör ner tomatpurén och låt fräsa ytterligare någon minut.
Blanda majsstärkelsen med vattnet och rör ner tillsammans med grädden och smulad buljongtärning och låt koka 4–5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
Häll i dillen. Skär tomaterna i tärningar.
Vänd ner laxen i såsen och låt sjuda ca 5 minuter. Vänd ner dillen och tomaterna
Servera med rasminris och sallad.

 

Sallad med varmrökt lax

 
 
Ingridienser:
1 kruka romansallad
400 g varmrökt lax gärna med örtkrydda
1 ask plommontomater
1 rödlök
2 avocado
salt, peppar
 
Dressing:
2 dl Creme fraiche
1 påse knorr salladsdressing örter
 
Serveras med ett gott bröd.
RSS 2.0