Pitabröd med kyckling och örtsås
Hej!
Nu har det varit lite tyst härinne på bloggen ett tag. Har haft fullt upp med annat men nu har jag mer tid igen :)
Dessa pitabröd med kycking och massa goda grönsaker och örtsås brukar jag göra ganska ofta här hemma. Enkelt att slänga ihop en vardagskväll, men ändå så gott.
Till 4 portioner behövs:
8 pitabröd
2-3 kycklingfiléer
Grönsaker ex. gurka, tomat, spenat, avocado
Saften från en halv citron
1/2 dl olivolja
2 dl creme fraiche
1 påse salladskrydda med smak av örter
2 tsk kryddblandning (tacoskrydda eller egenblandad)
Egenblandad kryddblandning:
2 msk spiskummin, 1 msk vitlökspulver 2 tsk chilipulver, 1 msk paprikapulver, 2 tsk torkad oregano, 3 tsk torkad timjan, 1 kryddmått med kanel
Gör så här:
Dela kycklingfilén i små bitar och lägg i en plastpåse. Häll pressad citron, olivolja och kryddblandning i påsen. Blanda väl. Låt ligga och dra i minst 30 minuter.
Skär under tiden grönsakerna. Blanda cremefraiche och örtkrydda.
Stek kycklingen i en stekpanna till den är genomstekt. Servera kyckling, grönsaker och örtsås tillsammans med nygräddade pitabröd.
Mums!