hittarecept.se smulansmat.blogg.se - Fläskfilégratäng med pasta

Fläskfilégratäng med pasta

Detta recept är en krämig pastagratäng med fläskfilé, knaperstekt bacon och persilja. En god vardagsrätt.

 

Till 4 portioner behövs:

400 g pasta pipe rigate
1 paket bacon
400-500 g fläskfilé
1 liten rödlök
200 g färska championer
Persilja (går bra med fryst)
3 dl vispgrädde
2 dl vatten
2 msk oxfond med rödvin
1 dl riven gratängost
Salt, peppar

 

Gör så här:

Koka pastan enligt anvisning på paketet. Sätt ugnen på 220 grader

Skär baconet i små bitar och stek knaperstekt i en stekpanna. Låt sedan baconet rinna av på hushållspapper. Torka ur pannan och häll på olja.

Putsa fläskfilén och skär i halvcentimeter tjocka skivor. Bryn köttet i stekpannan med olja. Salta och peppra på båda sidor.

Hacka löken och skär championerna i tunna skivor. Plocka ur köttet och lägg på en tallrik när det fått fin färg på båda sidor. Torka ur stekpannan och tillsätt olja. Fräs lök och championer så att de blir mjuka.

Tillsätt grädde, vatten, fond och persilja. Låt koka upp. Lägg i köttet och låt småputtra en stund så att köttet blir helt genomstekt. Smaka av med salt peppar och persilja.

Smörj en ugnssäker form. Häll i pastan i botten. Häll kött och sås över pastan. Strö över baconet. Toppa med riven ost. Gratinera i ugnen i 10 minuter.

 

 
 

Servera rykande varm.




Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0