Kycklingpaj med sting
- 2,5 dl vetemjöl
- 100 g Smör
- 2 msk vatten
- 2 st kycklingfiléer
- 10 cm purjolök
- Olivolja
- 1 st röd paprika
- 2 dl Crème fraiche med smak av paprika&chili
- 3 st ägg
- 2 dl riven ost
Hacka ihop mjöl och smör till en grynig massa. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant. Nagga pajskalet med en gaffel och låt vila i kyl ca 30 min.
Sätt ugnen på 200°. Skär kycklingen i mindre bitar. Strimla purjolöken. Salta och stek kycklingen i olja i en stekpanna. Tillsätt purjolöken och låt den fräsa med. Kärna ur och tärna paprikan. Blanda kyckling, purjolök, paprika, crème fraiche, ägg och hälften av osten. Förgrädda pajskalet ca 10 min. Fördela blandningen i pajskalet och strö över resten av osten. Grädda i nedre delen av ugnen 35-40 min.