Banan- och chokladkaka
Jag älskar blandningen av banan och choklad. De gifter sig så bra tillsammans. Här kommer recept på en sådan skapelse :)
Ingridienser:
2 st ägg
1 dl socker
2,5 dl mjöl
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
0,5 tsk bikarbonat
100 g smör
4 msk ekologisk mjölk
2 bananer
100 g grovhackad mörk choklad
Lite kokosflingor till bröingen
Sätt ugnen på 220 grader. Smält smöret i en kastrull och häll i mjölken. Vispa ägg och socker i en skål. Blanda de torra ingridienserna och häll i äggsmeten. Häll i lite i taget. Varva med smörblandningen tills du fått i allt och fått en smidig smet. Mosa bananerna och häll i smeten. Häll i den hackade chokladen. Smöra och bröa en form med kokosflingor. Häll i smeten och ställ in i ugnen ca 20-25 minuter beroende på hur kladdig man vil ha den.
Jag tycker kakan är godast lite halvvarm men går även att sätta in i kylen och äta kall. Detta måste ni prova, så god!